October 21, 2013

Zdrava i gusta kosa je ono što želi svaka žena. Ostavite se regeneratora, šampona i svih ostalih komercijalnih proizvoda. Najbolji način da vam se ubrza rast kose je hrana. Zvuči cudno, ali je istina. Proteini iz hrane su oni koji hrane vašu kosu. Vitamini i minerali poput beta karotena, vitamina B6, C i B12 te biotina, inozitola i folne kiseline su oni koji pomažu vašoj kosi da raste.

Evo nekoliko namirnica koje ce vam u tome pomoći:
Jaja - pomažu u rastu vaše kose zbog toga što se sadrže već spomenuti biotin te vitamin B. Uz jaja se mogu povezati namirnice poput mlijeka, kikirikija, badema, nemasnog sira i avokada.

Riba - preporuča se što masnija riba popt skuše ili lososa. Riba ne ubrzava rast kose već sprječava ispadanje kose. Sadrži željezo i vitamin B12. Željezo je vrlo važno za kosu jer ako ga je manjka tijelo koristi željezo iz folikule kose što može biti vrlo štetno za kosu.

Žitarice - sadrže cink, B vitamin i željezo. Cink ce pomoći vašoj kosi da ostane sačuvana i neoštećena. Osim što utjeće na rast, utječe i na debljinu. Preporuča se da što više konzumirate integralne žitarice jer ce pomoci u rastu kose te u prestanku opadanja vaše kose.

Banane - sadrže vitamin B6 koji je vrlo važan za debljinu vaše kose. Što vaša kosa ima veću debljinu to će manje opadati. Osim toga pomaže u stvaranju crvenih krvnih stanica koje pomažu da vaša kosa ostane zdrava.

Gljive - pomoći će vašoj kosi jer u sebi sadrže bakar. Bakar daje kosi snagu i strukturu. Osim gljiva bakra ima i u šparogama i sjemenkama suncokreta. Uvrstite ove namirnice u vašu prehranu.

Krenite sada i počnite konzumirati ove namirnice. Rezultati se neće odmah pokazati, ali budite ustrajni. Naravno da postoji još namirnica koje će vam pomoći. Probajte i s tamno zelenim povrćem, mrkavama, a pomoći vam mogu i kamenice i oštrige. Od voća vam preporučamo avokado i kivi. Vratite svojoj kosi sjaj i snagu upravo sada.

0 komentara:

Post a Comment