October 21, 2013

1. Glicerin
Ako je vaša kosa nije tretirana bojama za kosu ili izbjeljivačima, korištenjem glicerina povećati ćete snagu kose. To se odnosi na sposobnost glicerina da zadržava vodu i povećava fleksibilnosti kose i na taj način omogućava kosi da se rasteže bez pucanja. Glicerin je znanstveno poznat po tome da povećava snagu.
2. Pijte više vode
Silicij je prisutan u gotovo svim tkivima ljudskog tijela, uključujući kožu i nokte. Nedavna studija utvrdila da mali unosi silicija (odnosno kiseline u čijoj ga formi susrećemo) može povećati elastičnost i čvrstoću kose. To je zapravo jedna od prvih studija koja povezuje mineralne dodatake s mjerljivim pozitivnim rezultatom na kosu. Ovaj mineral je prisutan u vodi za piće i pića baziranih na vodi kao što je pivo.
3. Pokrijte kosu na suncu
UV zračenje je odgovorno za oštećenje kose i kontinuirana izloženost suncu će oslabiti vašu kosu. Sunčeva svjetlost također može uzrokovati poroznost na površini kutikule. Ako je vaša kosa svjetlija boje to će više biti pogođena. Bijela/siva kosa je najugroženija a crna kosa najmanje. Melanin u kosi služi kao zaštitna barijera od oštećenja od sunca, što znači da je tamnija kosa više zaštićena. Ako ste duže vrijeme izloženi suncu, nosite šešir ili šal kako bi zaštitili kosu od UV zračenja.
4 . Proteini u regeneratoru
Kose je protein, a kao što možete vidjeti iz točke 3, što je ugroženiji protein u kosi to će ona biti slabija. Proteinski tretmani ili doista male količine hidroliziranih proteina/aminokiseline dodani u regenerator povećavaju snagu kose. To je dijelom i zato što proteini pomažu kosi da zadrži vlagu. Kosa koja je oštećena ( izbijeljena/kosa tretirana bojom) ima najviše koristi od liječenja proteinima. Redovito korištenje proteina za kosu će vam pomoći zadržati i povećati snagu kose.

0 komentara:

Post a Comment