October 21, 2013

Čaša soka od narandže na dan može pomoći vašoj koži, kosi i noktima da budu zdravi i lijepi. Sva korist dolazi od vitamina C, kalijuma i folne kiseline koje narandža sadrži. Vitamin C je od suštinskog značaja za proizvodnju kolagena, kao i luteina. Žuti pigment je povezan sa umanjenjem štetnih zraka od sunca, i smatra se da se na taj način povećava elastičnost kože.

200 ml soka od narandže obično sadrži oko 60 mg vitamina C, što je 100% izjednačeno sa preporučenom dnevnom dozom koja bi se trebala unositi u organizam. Ženski pol se više brine o tome kakve kozmetičke proizvode koristi, od činjenice koja hrana i koji napitci mogu dati pozitivan efekat na ljepotu. Uzrečica, da si ti ono što jedeš, se nije pojavila tek tako.



Ima jako puno vanjskih faktora koji mogu naštetiti koži i općenitom vanjskom izgledu, kao što su cigare, alkohol, loša ishrana, prekomjerno izlaganje suncu. Ako uspijete ograničiti stvari koje štete, i počnete da se pravilno hranite, obezbijedit ćete sebi dugovječnost svježe kože, zdravih noktiju i lijepe kose.

0 komentara:

Post a Comment